DNA

Exploration of deoxyriboNucleic bonds shape with wooden structures

[…] “Everything tells me that I am about to make a wrong decision, but making mistakes is just part of life. What does the world want of me? Does it want me to take no risks, to go back to where I came from because I didn’t have the courage to say “yes” to life?” […]

DNA design it’s inspired by the “genius loci” of the place.
We had an assignment from KOS Group to design two wooden counter for one of their nursing home. The place is a beautiful modernist building located at the top of the hill in front of the sea. Walking through the structure, the thing that struck us most was the close bonds built among patients, nurses, and doctors, a very empathic and natural connection.

The willingness to show these bonds in something real determined the aesthetic of the project. The counters are at the main entrance of the hospital, so they are the first thing that you can see if you go there. We used the shape of a DNA molecular structure to declare the atmosphere in this nursing home. When someone gets in a hospital for any reason, very often, its feelings are unpleasant and rich with anxiety. With this design, our goal was to create an entrance room with something unusual that might be temporarily distracted the attention of the patient from its condition and have a relaxing function. We used ash wood for components, and we’ve finished them with a solvent-free paint to keep the natural essence of the wooden surfaces.

ELEMENT: TICKET COUNTER, BOOKING COUNTER

PRODUCED BY: FEVAL SNC

CLIENT: KOS GROUP

Search
Generic filters
Filter by Year
"In progress"
2016
2017
2018
2019
2020
Filter by Type
Archi-Urban
Design
Interior